Dryckesprovning

Vinprovning

En vinprovning som är både lärorik och utsökt. Du får lära dig hur man provar viner, hur annorlunda ett vin kan smaka trots att de är tillverkade på samma druva. Vi kan erbjuda vinprovningar både för nybörjare och för den mer erfarne.

Mat- och dryckesprovning

Att kombinera mat och dryck är en lite mer avancerad form av vinprovning. Att urforska vad som händer när du väljer ett visst vin till en viss mat. Hur annorlunda ett vin smakar beroende på vad man serverar till det.

Bryggmästaren – en unik ölupplevelse

Att smaka på goda, kalla och välgjorda  ölsorter med vänner och bekanta är alltid ett sant nöje. Nu kan du få chansen att träffa bryggmästaren, Johan Håkansson på Ängö kvartetsbryggeri för en stunds samtal kring  malt, humle och vatten (öl).  Vi provsmakar oss igenom sortimentet samtidigt som köket anstränger sig extra för att anpassa maten till de lokala maltiga dryckerna.

Ölprovning

Upplev goda, kalla och välgjorda  öl på ett helt nytt sätt, upplev hur en professionell ölguide vägleder er genom maltdryckernas olika smaker. Ölets variationer är minst lika stora som vinets. Du kommer att få tillfälle att smaka på olika sorters öl från olika delar av världen. Du kommer att  upptäcka nya smaker och dofter samt lära dig mer om vad som skiljer mellan olika ölsorter i framställning, innehåll och smak.

Champagneprovning

Champagne är magiskt och visst älskar vi bubblorna. Var med om en lärorik och festlig afton innehållande champagnens spännande historia och tillverkning. Hur viktigt är det egentligen med druvsorter, jordmån och klimat för champagnes mångfacetterade karaktär? Inte heller att förglömma får du givetvis smaka på bubblorna! Vi provar och jämför olika stilar av champagne. En intressant jämförelse kan också vara mellan mousserande vin och champagne

Tillval - Champagnemåltiden

Om så önskas kan vi duka upp till en trerätters måltid där champagne och mousserande vin är det självklara dryckesalternativet. Köket väljer noggrant ut råvaror och rätter som passar till de gyllene bubblorna från champagne.

Ost- och dryckesprovning

Ost har länge varit en av världens mest uppskattade delikatesser. Enligt många så är det osten som får vinet att sjunga. Upplev unika smakupplevelsen och olika karaktärer i ostar från när och fjärran. Vår sommelier väljer ut lämpliga drycker som vi tillsammans provar med ostar för att upptäcka hur ost och dryck samspelar. Ni kommer också få lära er en hel del om ostens spännande historia.